fredag 4 juni 2010

1 nere, bara 99 kvar


På tiden! Idag värmde jag upp lite mer än jag brukar. Lite lätt träningsverk från gymmandet igår, men inget som borde påverka min klättring. Leden jag nu stod under hade spottat av mig minst 8 ggr redan, men jag kände ändå på mig att det var dags att lyckas. Fin torr luft och minst en timme kvar tills solen skulle göra leden allt för varm för min smak.

Leden ligger bredvid My Event Horizon på Hallinden, och för lite drygt ett år sedan klättrade Oskar Alexandersson det mesta av den. En klockren linje! Överhängande och tunn, och precis tillräckligt med formationer för att att det ska vara jämt och kul. Oskar klättrade de första 2 tredjedelarna och vek sedan in i My Event för att undvika den hårdare toppen. Då kallade han den för Graduation day och satta graden 7c+. Skulle lika gärna kunnat stå i 8a om du frågar mig.

Nåväl. Den sista tredjedelen då? Jo. Sprickan fortsätter till toppen! Väggen brantar till, det blir längre mellan greppen och stegen blir sämre. Svårt som tusan, men väldigt långt från omöjligt, och dessutom får man en bra vila innan man kör för toppen. Sjukt häftiga flytt också.

Tack Jimmy för att du hade fångat mig om jag trillat av, men du behövdes inte denna gången.
Leden heter Beauty School Drop-out och är 8a+. Möjligtvis bara 8a? Namnet eftersom det liksom Graduation Day också är en låt. Och på samma tema. Dessutom håller stenkvaliteten (till utseendet) inte måttet bland sina perfekta grannar på Hallinden, men klättringen desto råare!

Nu är 1 projekt avklarat. Hur många andra oklättrade 5-stjärniga leder finns det egentligen i bohuslän?

6 kommentarer:

 1. Grattis Petter!!! Verkligen imponerande... Har provat lite trad det sista och börjar inse hur ofattbart svårt och hårt det är att klättra mer än 6- på kil...


  /DO

  SvaraRadera
 2. Grymt fin bild! Proffsig fotograf som lyckas hitta den lilla rip som finns på denne kropp.
  /Postman

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat kompis!! Superfin led, blir sugen att testa igen.. Längtar ihjäl mig ner till de fina klipporna i Bohus! :)

  SvaraRadera
 4. Jag vet, att du vet, att det finns en linje way north som står på tur nu!

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha!
  Visst, bilden är OK men lite oskarp kanske. Fick bättra på den lite i iPhoto.

  Vilken linje tänker du på Magnus? Kanske kommer upp i augusti om det inte blir Kjerag.

  SvaraRadera