lördag 4 december 2010

Kontraster


Nu: Snön är här och jag bloggar.

Då: Vi är lite småstressade av känslan av att vara lite sent ute. Båten har inte kommit än och vi vet att den måste dyka upp snart om vi ska hinna med vårt flyg hem. Det duggar lite lätt. Jag sluter ögonen. Öppnar dom igen. Det blir som det blir.

Lite senare sitter vi på båten och mumsar i oss några klementiner. Jag tittar tillbaka på ön vi just lämnat och vet att jag snart kommer att återkomma till Kalymnos.

Det var en smula krångligt att ta sig dit bara, men annars klassar nog den Grekiska ön in som ett av dom bästa klätterSEMESTERställena. Bra klättring, bra väder, korta anmarcher, sköna havsbad, kul vilodagar, billigt boende, bra mat. Dessutom får man känna sig stark där. Semestergrader. Alla leder är minst en grad för högt graderade. Vissa ska ner 2! Visst. Kul att få känna sig stark, men synd för alla dom som tror att dom persat.

Sista dagen på våran resa fick jag de roligaste pressen. Jag var sjuk, feber, men hade inte fattat det än. Näst sista leden för dagen klarade jag i första försöket. Jag hade fått skippa ett klipp och kämpat tills jag inte trodde att det var möjligt att hänga kvar längre, men på nåt märkligt sätt lyckades jag fortsätta uppåt och till slut hitta ett grepp som var stort nog att hålla längre än en sekund.

Nästa led var leden brevid. Samma karaktär men lättare gradmässigt. Jag gick in med inställningen att det skulle bli lite jobbigt, men att jag säkert skulle klara det. 20 meter senare var jag där igen! Högg nästa grepp med vänsterhanden. Dynamiskt med högerhanden. Nästa bult passerade midjan utan att jag kunde klippa den. Passerade fötterna. Jag högg vidare. Mer och mer desperat, men någonting inom mig sa att det jobbiga bara var tillfälligt, att det snart skulle lätta av lite, och att jag skulle klara det. En ny bult dök upp framför näsan. Jag skickade iväg högernäven mot nästa grepp. För dåligt! För pumpad!... Förvåning var vad jag kände när jag hängde i luften. Repet slappt och obekymrat om den oundvikliga påfrestningen...

Idag kan nog bli en fantastisk vintersportdag. Misstänker att jag åker på att klättra lite is, men hoppas att jag hinner med nån mil i Munkedalspåren också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar